dboy trenger Maya hjelpe tråd!

Moderatorer: Super Moderatorer, Admins

Brukeravatar

Trådstarter
dboydesign
Moderator
Innlegg: 1790
Registrert: ons 26 apr, 2006
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

dboy trenger Maya hjelpe tråd!

Legg innav dboydesign » fre 13 feb, 2009

har sitti å knotet litt med Maya i det siste. Hva er shortcuten til Playback for maya? Og hvilken er nextframe og previouse frame?
Sist redigert av dboydesign den lør 14 feb, 2009, redigert 2 ganger totalt.
3D/VFX Artist
Storyline Studios AS
Storyline Studios

personal:
WEBSITE

Brukeravatar

Athidi
Innlegg: 3219
Registrert: tir 25 apr, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav Athidi » fre 13 feb, 2009

jeg er litt sjokkert over evnen din til å bruke google... ? problemet er vell strengt tatt at du IKKE bruker det...
skammer meg nesten.


er alt+v
, og . for keys

alt+. for next frame
alt+, for previous frame
The right man in the wrong place can make all the difference in the world Mr.Freeman.

So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes.
_________________

Brukeravatar

Trådstarter
dboydesign
Moderator
Innlegg: 1790
Registrert: ons 26 apr, 2006
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Legg innav dboydesign » fre 13 feb, 2009

Thank you! Hehe søkte vel på feil ord. men jaja. Uansett tusen takk. Blir vel min whine tråd fremover dette nå.
3D/VFX Artist

Storyline Studios AS

Storyline Studios



personal:

WEBSITE

Brukeravatar

Trådstarter
dboydesign
Moderator
Innlegg: 1790
Registrert: ons 26 apr, 2006
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Legg innav dboydesign » lør 14 feb, 2009

Hei folkenens.

Noen som har lyst til å hjelpe meg med å fortelle hvordan man rendrer en animation med Maya? Jeg får det ikke til her. Er det noe spesiellt man må gjøre for å rendre ut en animasjon?

Får bare rendret ut current frame. Prøver alt å googlet her og der. Men finner lissom ikke noe forklaring på det!

Håper noen har lyst til å forklare meg dette litt :)
3D/VFX Artist

Storyline Studios AS

Storyline Studios



personal:

WEBSITE

Brukeravatar

Trådstarter
dboydesign
Moderator
Innlegg: 1790
Registrert: ons 26 apr, 2006
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Legg innav dboydesign » lør 14 feb, 2009

ok fant det ut sånn ca. halveis, må bruke batch rendring. Er det mulig å kunne få se dette mens det rendrer?
3D/VFX Artist

Storyline Studios AS

Storyline Studios



personal:

WEBSITE

Brukeravatar

tassel
Innlegg: 3986
Registrert: man 26 sep, 2005
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav tassel » lør 14 feb, 2009

Nå vet jeg ikke hviilken versjon du bruker av maya, men "F1" er jo alltid fin; ellers finner du hjelp her:

Maya2009: http://download.autodesk.com/us/maya/20 ... index.html
Maya2008: http://download.autodesk.com/us/maya/20 ... switch.htm
Maya 8.5: http://download.autodesk.com/us/maya/do ... wwhelp.htm

Brukeravatar

Tormem
Innlegg: 885
Registrert: fre 02 nov, 2007
Sted: Olso
Kontakt:

Legg innav Tormem » fre 06 mar, 2009

Haha, dboi's "nei jeg gidder ikke google"-tråd, lol!

Brukeravatar

FrankJakob
Innlegg: 39
Registrert: fre 27 mar, 2009
Sted: Lillestrøm/Rælingen

batch render

Legg innav FrankJakob » søn 05 apr, 2009

Tror ikke det er mulig å se batch (før den er ferdig rendret) men du kan bruke playblast for en rask preview.

Window -> playblast.

Hilsen

Frank Jakob Eik

Brukeravatar

Trådstarter
dboydesign
Moderator
Innlegg: 1790
Registrert: ons 26 apr, 2006
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Legg innav dboydesign » tir 08 sep, 2009

Noen som vet hvor jeg kan finne seleciton for vertex, edge og poly i hotkey editor i Maya?

Vil forandre litt på hotkeyene mine sånn at det blir litt mer likt som å jobbe i max.

det jeg ønsker er
1=vertex
2=edge
3=poly

klarer ikke å finne noe ting om det, eneste jeg finner er hvordan forandre hotkeys eller et slags map over alle hotkeys etc..


så blir de smooth greiene f10, f11 og f12.
3D/VFX Artist

Storyline Studios AS

Storyline Studios



personal:

WEBSITE

Brukeravatar

Tronotrond
Innlegg: 3748
Registrert: lør 29 okt, 2005
Sted: Houston, TX
Kontakt:

Legg innav Tronotrond » tir 08 sep, 2009

Letteste er nok å bruke marking menus. Du blir veldig fort vant til det :)

Er vel vanlig høyreklikk som får frem selection menyen? Når du kommer inn i det høyreklikker du og drar musa kjapt i retningen for vertex, edge, face osv ..
TD/Technical Animator, Corporate Marketing - National Oilwell Varco, Houston, TX
Freelance 3D/VFX Artist - Hille3D

Brukeravatar

christerb
Innlegg: 3256
Registrert: man 24 apr, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav christerb » tir 08 sep, 2009

Letteste er nok å bruke marking menus. Du blir veldig fort vant til det :)


Jepp. Bruk av markingmenus er en kjempe-effektiv måte å jobbe på imho.

Brukeravatar

Trådstarter
dboydesign
Moderator
Innlegg: 1790
Registrert: ons 26 apr, 2006
Sted: Lillestrøm
Kontakt:

Legg innav dboydesign » ons 09 sep, 2009

Tusen takk Tronotrond og christerb!

Ja jeg bruker jo som regel det, men vet ikke om det meg siden jeg er fortsatt er fersk på Maya at noen ganger så kommer en annen markinmenu ( tenker ikke på når du holder nede Ctrl eller om det var shift ).

Føler at noen ganger at jeg strever for å få opp den riktige markingmenu. Sikkert noe jeg gjør feil men syntes det var rart fordi det gikk veldig fint før og først i går så begynte den å oppføre seg merkelig.
Pluss at jeg trur markingmenu har fått masse flere option under face.
Fordi pilen ender altid litt nede på options så jeg må gå opp og velge vertices hvergang.. hehe sikkert bare barne mat for den drevne men det kommer seg :D
3D/VFX Artist

Storyline Studios AS

Storyline Studios



personal:

WEBSITE

Brukeravatar

Athidi
Innlegg: 3219
Registrert: tir 25 apr, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav Athidi » ons 09 sep, 2009

mekk dine egne markinmenues.. det følte jeg at var mye bedre..
sparer deg for masse tid..

hadde 2 stykker med egne hurtigtaster.. en for poly modellering og en for uvmaps og rendering..

var ikke før jeg lagde egne markinmenues at workflowen min tok av..
The right man in the wrong place can make all the difference in the world Mr.Freeman.



So, wake up, Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes.

_________________


Gå tilbake til «Maya»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron