Digital Storytelling 2011, 13. - 15. april

Aktuelle nyheter

Moderatorer: Super Moderatorer, Admins

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Digital Storytelling 2011, 13. - 15. april

Legg innav kimblarsen » ons 23 feb, 2011

Hei!

Hold av onsdag den 13. april for årets Digital Storytelling seminar! Torsdag 14. og fredag 15. april blir det verksteder som vanlig, og det blir igjen utstilling med concept art/matte paintings og vi er også veldig glade for at utdelingen av Beste visuelle effekter prisene sammenfaller med seminaret.

Bilde

Seminar
Årets seminar har fått undertittelen "World Building in a Digital Universe". Vi er ikke helt klare til å slippe navn på foredragsholdere men det blir i år presentasjoner fra både spill verden og film verden og vi kan love at vi jobber hardt med å få over en stjerne fra Hollywood innen VFX. Årets VFX omelett vil ha deltagere fra de aller fleste VFX/3D studioene i Norge og vi satser også på å få inn en presentasjon fra en av våre Skandinaviske venner.

Verksteder
Vi planlegger som i fjor å ha to VFX verksteder med utgangspunkt i Nuke X, og vi får gjensyn med Matt Leonard fra Sphere VFX. Den siste av verkstedene vil være mest avansert. Temaene for disse verkstedene er under arbeide, men her er noen av punktene som vi jobber med: set extensions/matte painting ( Nuke X ), 3D projeksjoner, workflow råd ifht optimalisering og multipass render fra Maya/andre 3d programmer, kamera/object tracking, re-lighting, do's and dont's...

Det vil være 10-12 plasser på begge disse endags verkstedene og påmelding/betaling vil annonseres på et senere tidspunkt. Pris for deltagelse på verkstedene vil bli en god del dyrere i år enn i fjor grunnet at Digital Storytelling arrangementet ikke lenger har økonomiske garantier fra Norsk filminstitutt. Endelig pris er ikke bestemt.

I tillegg ønsker vi å lodde interessen for å supplere med andre typer verksteder. Blant annet lurer vi på om det er interesse for et halvdags seminar om fargestyring / color pipeline i CG/3D torsdag den 14. april. Hva sier dere ?

Utstilling
I år som i fjor vil vi ha utstillingen "Visions for a Story World" med utstilling av concept art og matte paintings fra film og spill. Fjorårets artister var Olve Askim, Joachim Barrum, Harald Fossen, Ted Kjellsson, Kim Holm, Nikolai Lockertsen, Marie Lyshol, Alf Løvvold, Kjetil Nystuen, Christian Ruud, Stig Saxegaard, Endre Skandfer, Robert Stromberg, og VFX studioene ArtPlant, Gimpville, Storm Studios og Toxic. Kurator er Øyvind Renberg. Kunstnere/studioer vil selv være ansvarlig for å dekke kostnader med trykk, men vi har fått nice price fra Foto Phono også i år. Dersom det er noen som sitter på arbeider som de ønsker vurdert for denne utstillingen vennligst send meg en PM eller epost (kim AT digistorytelling Dot com).

Beste visuelle effekter pris
Vi er glade for igjen å samarbeide med Norsk forening for visuelle effekter (NFX) om arrangementet for utdeling av prisene for beste visuelle effekter 2011. Prisene vil bli delt ut på kvelden etter endt seminar. Har du eller ditt studio arbeider som er innenfor årets kategorier så send de inn! Se www.nfx.no for mer informasjon med påmeldingsskjema og regler.

Ny web
Netron hjelper oss med å bygge ny web hvor påmelding og betaling blir nye funksjonaliteter og målsettingen vår er å få denne opp og stå om 2-3 uker. Da vil det preliminære programmet med foredragsholdere også være oppe og stå. I mellomtiden er den gamle web'n oppe og du kan laste ned de gamle programmene i PDF format om du ikke har vært på arrangementet før og lurer på hva du har i vente: www.digistorytelling.com

Vi håper å se mange av dere igjen på årets seminar.

Mvh
Angela, Eric og Kim
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » søn 27 feb, 2011

Hei,

Her er en foreløbig beskrivelse av en halv dags workshop/mini-seminar om Color Management.
Er det interesse for å delta ?

- Introduction to Color Management - Theory & Terms
- Demo: Calibrating and Profiling a display
- Demo: Profiling a Printer (optional)
- Demo: Profiling a Camera/Studio environment
- Demo: Profiling a projector (optional)
- Demo: Using Color Management in a 3D workflow
- Q&A

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

EinarM
3D/VFX/Concept-artist
3D/VFX/Concept-artist
Innlegg: 2164
Registrert: man 10 mar, 2008
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav EinarM » man 28 feb, 2011

Dette blir spennende =) har aldri deltatt før, men håper på å være der i år =)

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » søn 13 mar, 2011

Hei!

I løpet av uken som kommer nå slipper vi programmet og åpner for påmelding til Digital Storytelling seminaret, concept art og matte paintings utstillingen i samarbeid med Grafill animasjon, to heldags NukeX verksteder og utdelingen av Bve prisene i samarbeid med NFX.

Verkstedene vil i år for første gang være "først-come-first-served" og ikke med søknader med CV etc. Prisen for verkstedene vil være 2 500 kr for 1 dag inkl lunch og programvare. Betaling vil skje samtidig med registrering via PayPal og max antall deltagere per dag er 12. Du må ha egen laptop/PC som kan kjøre NukeX - midlertidig Nuke lisens stilles til rådighet av The Foundry. Vi har allerede fått indikasjoner på at flere ønsker å delta på begge verksteder og at vi fyller opp halvparten av plassene ganske raskt. Jeg vil derfor sterkt anbefale de som er interessert i å delta på disse verkstedene om å følge Digital Storytelling på Twitter @digistorytellin for info om når vi har åpnet for påmelding til seminar og verksteder.

Nedenfor er program for de to Nuke verkstedene som blir ledet av Matt Leonard fra Sphere VFX :

Dag 1 – Torsdag 14 april - Nuke Intermediate
*New Features of NukeX 6.2
- PointCloudGenerator
- PoissonMesh
- Modeler
- ProjectionSolver
- Dope Sheet
* In-Depth Camera Tracking
* Matte Painting and Set Extension Techniques
* CG and Live Action Integration Techniques
* Building Gizmos[/list]

Dag 2 – Fredag 15 april - Nuke Advanced
* New Features of NukeX 6.2
- PRManRender, including Reflections and Refractions Shaders
* Position and Normal Passes for 2½ D Re-Lighting
* Breakdown of Production Shots
* Tips and Tricks
* Optimization and Efficient Workflows

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » ons 16 mar, 2011

Hei!

Ny web er oppe med program og foredragsholdere og med online påmelding og PayPal betalingsløsning. Keynote foredragsholder er ikke helt på plass enda men vi håper å kunne annonsere dette om ikke så lenge.

En god del spill relatert innhold som vi håper også vil være relevant for VFX/CG ifht motion capture; jeg er spent på hvordan dette vil bli mottatt.

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

v@la
Innlegg: 2228
Registrert: tor 04 mai, 2006
Sted: Porsgrunn
Kontakt:

Legg innav v@la » ons 16 mar, 2011

Hadde jeg bare hatt tid og mulighet!! Men en dag skal jeg komme.. Tilbake.. Konge med Info, kimblarsen! takk skal du ha :)
:)
3D Designer / Animatør
www.mediateam.no
www.3dvala.com

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » lør 19 mar, 2011

Hei,

Da er vi endelig i mål med programmet for årets Digital Storytelling! Jeg sendte ut et lite nyhetsbrev i går til mange av de som har vært med på seminaret de siste 2-3 årene.

Bilde

Har du vært avventende til å melde deg på seminaret i påvente av Keynote foredraget ?

Jeg skal egentlig lage en nyhetssak om Keynote Speaker til uka på nettsidene, men jeg har lyst til allerede nå å røpe til dere her på forumet (dere hørte det her først!) at vi har vært så heldig å få PAUL DEBEVEC til å komme og snakke om fotorealistiske digitale skuespillere!

Debevec fikk en Scientific and Engineering Academy Award® i fjor sammen med kolleger for "the design and engineering of the Light Stage capture devices and the image-based facial rendering system developed for character relighting in motion pictures".

Og enhver som arbeider med 3D og computer graphics og som bruker HDR til å lyssette scenene sine har svært mye å takke Debevec for.

Bilde Bilde
Bilde Bilde

Paul Debevec
Paul Debevec is Associate Director of Graphics Research at the University of Southern California's Institute for Creative Technologies and a Research Associate Professor in USC's Viterbi School of Engineering's Computer Science Department.

His 1996 PhD thesis from the University of California, Berkeley presented Façade, an image-based modeling and rendering system for creating photoreal architectural models from photographs. Using Façade, he led creation of virtual cinematography of the Berkeley campus for his SIGGRAPH 97 film "The Campanile Movie". Techniques from that film were subsequently used to create virtual backgrounds for "bullet-time" shots in "The Matrix".

He pioneered high-dynamic-range (HDR) image-based lighting techniques in his animations "Rendering with Natural Light", "Fiat Lux", and "The Parthenon", and he led the design of HDR Shop, the first HDR image editing program. At ICT, Debevec has led development of a series of Light Stage devices for digitizing the shape and appearance of human faces, for which he received a Scientific and Engineering Academy Award in 2010 with Tim Hawkins, John Monos, and Mark Sagar.

At USC ICT Debevec has led the development of several Light Stage systems that capture and simulate how people and objects appear under real-world illumination. The Light Stages have been used by studios such as Sony Pictures Imageworks, WETA Digital, and Digital Domain to create photoreal digital actors as part of the Academy Award-winning visual effects in Spider Man 2 and King Kong, the Academy Award-nominated visual effects in Superman Returns, Spider Man 3, Hancock, the Academy-Award winning visual effects in The Curious Case of Benjamin Button, and most recently James Cameron's Avatar. The most recent light stage process based on polarized gradient illumination was used in 2008's Digital Emily project, a collaboration with Image Metrics which produced one of the first digital facial performances to cross the "Uncanny Valley". Other recent work led by Debevec includes ICT's 3D Display and 3D Teleconferencing systems.

In 2001 Debevec received ACM SIGGRAPH's first Significant New Researcher Award for "Creative and Innovative Work in the Field of Image-Based Modeling and Rendering", in 2002 was named one of the world's top 100 young innovators by MIT's Technology Review magazine, and in 2005 received a Gilbreth Lectureship from the National Academy of Engineering. In 2005 Debevec received the Special Award for a Distinguished Professional Career in Animation/VFX from the Mundo Digitales Festival in A Coruna, Spain and in 2009 received the "Visionary Award for VFX" at the 3rd Annual Awards for the Electronic and Animated Arts.

He co-authored the 2005 book High Dynamic Range Imaging and chaired the SIGGRAPH 2007 Computer Animation Festival. He is a member of the ACM SIGGRAPH Executive Committee, the Visual Effects Society, and the Academy of Motion Picture Arts and Sciences.

*
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » lør 19 mar, 2011

Kort oppdatering om NukeX verkstedene på Digital Storytelling 2011.

Halvparten av plassene på NukeX Intermediate torsdag og NukeX Advanced er nå booket - det vil si at det er 5 eller 6 ledige plasser igjen begge dager.

Påmelding til verkstedene her.

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

JørgenH
Admin
Innlegg: 578
Registrert: tir 05 jan, 2010
Sted: Bergen
Kontakt:

Legg innav JørgenH » lør 19 mar, 2011

Jeg skal egentlig lage en nyhetssak om Keynote Speaker til uka på nettsidene, men jeg har lyst til allerede nå å røpe til dere her på forumet (dere hørte det her først!) at vi har vært så heldig å få PAUL DEBEVEC til å komme og snakke om fotorealistiske digitale skuespillere!


Damn it! Jeg bor i feil by... :x

Men jeg håper for de deltagende sin del at seminaret blir top notch! ;)

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » lør 19 mar, 2011

Du får hive deg på flyet over fra Bergen Jørgen! Siden vi nå er økonomisk og faglig fristilt fra NFI er det fritt frem for studenter å melde seg på seminaret. Det vil si vi har hatt påmelding av studenter til seminaret før også men det har på et vis vært kvotert pga NFIs mandat om å serve den profesjonelle film, tv og spill bransjen.
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » søn 20 mar, 2011

Bilde
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

Mikademius
Innlegg: 1625
Registrert: man 24 apr, 2006
Sted: Oslo, Norge
Kontakt:

Legg innav Mikademius » man 21 mar, 2011

JørgenH skrev:Damn it! Jeg bor i feil by... :x

Men jeg håper for de deltagende sin del at seminaret blir top notch! ;)


Si meg, er De lenket fast i bryggen? :)
Martin Andersson | COO - The Floor Above AB. | Line Producer - Qvisten Animation www.thekove.com | www.animation-hut.no

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » tir 22 mar, 2011

Hei,

Det er nå bare 3 plasser igjen på NukeX Intermediate verkstedet den 14. april. NukeX Advanced verkstedet er utsolgt.

Vi har fått spørsmål om muligheten til å sette opp et ekstra NukeX Beginner verksted, men foreløbig vet jeg ikke om det vil la seg gjøre. Svar gjerne i forumet dersom dette er av interesse.

Jeg har lagt ut litt mer informasjon om verkstedene på Workshops siden.

Påmelding til workshop her (siste frist for påmelding til verksted er mandag 28. mars)

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

JørgenH
Admin
Innlegg: 578
Registrert: tir 05 jan, 2010
Sted: Bergen
Kontakt:

Legg innav JørgenH » ons 23 mar, 2011

Mikademius skrev:Si meg, er De lenket fast i bryggen? :)


Ja, noe sånt.
Men Paul Debevec (my childhood hero) skal jeg garantert få sjekket ut ved en senere anledning, skjønt det mest sannynlig ikke blir i Norge. :)

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » ons 30 mar, 2011

Hei,

Det er nå 1 - EN - plass igjen til NukeX Intermediate workshop'en (11 av 12 plasser). Advanced er full.

Til seminaret er det fortsatt bra med plasser. Historisk kommer det et rush med påmeldinger rett rundt påmeldingsfristen, som i år er 4. april. Heldigvis har vi kontroll på antall plasser i år med shopping cart løsningen - før om årene har det vært påmelding via en epost/QuestBack løsning.

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com


Gå tilbake til «Nyheter»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 3 gjester

cron