Kon-Tiki: from concept art to film image - utstilling

Aktuelle nyheter

Moderatorer: Super Moderatorer, Admins

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Kon-Tiki: from concept art to film image - utstilling

Legg innav kimblarsen » tor 16 aug, 2012

Kunstutstilling av konsept tegninger, matte-bilder og visuelle effekter fra høstens storfilm Kon-Tiki åpner på Grafill’s Galleri R21 onsdag den 29. august.

Oslo, 17. august - Utstillingen “Kon-Tiki: From Concept Art to Film Image” presenterer konsepttegninger, matte malerier og visuelle effekter fra storfilmen Kon-Tiki som selvstendige kunstverk med bemerkelsesverdige detaljer og stor visuell kraft. Utstillingen åpnes av Kon-Tiki regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg onsdag 29. august kl 18 i Galleri R21, Rosenkrantz gate 21 og varer til den 8. september.

Utstillingen er en del av utstillingskonseptet “Visions for a Story World” og arrangeres av Digital Storytelling i samarbeide med Grafill” forteller med-grunnlegger av Digital Storytelling, Angela Amoroso. Hun fortsetter: “Med årets utstilling i de flotte, nye utstillingslokalene til Grafill har vi produsert en kunstutstilling hvor de digitale kunstverkene virkelig kommer til sin rett i både store og små formater, og hvor de aller fleste bildene også vil være til salgs.”

Kurator Øyvind Renberg, som også har kuratert tidligere Digital Storytelling utstillinger, forteller om visjonen for utstillingen: “Med bakgrunn som billedkunstner har jeg ønsket å kuratere en utstilling som gir publikum muligheten til å se filmeffektene og produksjonsdesignet på sine egne premisser. Filmens illusjonsteknologi får stå som frittstående, kreative visuelle uttrykk. Selv om filmen er episk i formatet og 1/3 av den inneholder spesialeffekter er effektene naturlige, nærmest usynlige i filmen. I utstillingen kan publikum både få en forståelse for hvordan bildene har blitt til gjennom såkalte VFX nedbrekk, samtidig som de kan se de frosne VFX øyeblikkene fra filmen som malerier i stort format.”

Med-grunnlegger av Digital Storytelling Kim Baumann Larsen utdyper: “Høstens storfilm Kon-Tiki er en historisk produksjon i norsk film sammenheng med mer enn 500 VFX bilder. Som storfilmen Max Manus har også Kon-Tiki krevet et samarbeid mellom mange VFX-studioer og artister. Fra Norge har blant annet Storm Studios, Gimpville, Storyline Studios og Blink Studios/Rune Spaans bidratt, og Fido og Important Looking Pirates har deltatt fra Sverige. Den kunstneriske og teknologiske nytenkningen som er oppnådd med Kon-Tiki, er en målestokk for hvilket høyt nivå de Skandinaviske VFX-studioene kan leverere på. Det betyr mye for oss at vi har fått anledning til å ha med utstillingsbidrag fra alle VFX studioene og mange av artistene og designere som har bidratt til å skape denne stor-filmen.”

“Utstillingen vil både være en introduksjon til hvilke fantastiske bilder som er med på å skape film for det allmenne publikum og kunstnermiljøet, så vel som å være et møtepunkt for film og VFX-miljøet som har vært med på å skape en fantastisk film verden med Kon-Tiki.” avslutter kurator Øyvind Renberg.

Utstillingen er kuratert av Øyvind Renberg og Miho Shimizu og produsert av Angela Amoroso og Kim Baumann Larsen i Digital Storytelling i samarbeide med Martin Biehl og Marianne Lind i Grafill / R21.

Om Digital Storytelling
Digital Storytelling arrangerer årlige seminarer og verksteder for profesjonelle utøvere innen film-, TV- og spillbransjen om innovativ bruk av ny teknologi, samt utstillinger av concept art, matte paintings og visuelle effecter. De siste syv årene har Digital Storytelling i samarbeid med Norsk filminstitutt arrangert det årlige seminaret og verkstedene "Digital Storytelling" om kreativ bruk av visuelle effekter i film, tv og spill. Digital Storytelling er etablert av og drives av Angela Amoroso og Kim Baumann Larsen fra Norge og Eric Hanson fra Los Angeles.
www.digistorytelling.com

Om Grafill
Grafill er en interesseorganisasjon for alle som arbeider eller utdanner seg innen visuell kommunikasjon. Organisasjonen samler rundt 1400 fagfolk og studenter på områdene grafisk design, illustrasjon, animasjonsdesign, tegneserieskaping og interaktiv design.
www.grafill.no
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.
Sist redigert av kimblarsen den fre 17 aug, 2012, redigert 1 gang totalt.
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav kimblarsen » fre 17 aug, 2012

Heisan,

Håper å se fler av dere 3dhue forum gjengere på åpningen. Send gjerne en RSVP til angela @ digistorytelling . com dersom du tror du kommer så vi kan beregne hvor mye sprudlevann vi skal servere: Kon-Tiki hvitvinen som enda ikke er kommet for salg men som Kon-Tiki museet har vært bekjelpelig med å skaffe oss!

De fleste av bildene vil også være til salgs, trykket opp i et begrenset antall på mellom 3 og 5 eksemplarer i veldig fint utførelse. Lightjet montert på aluminium med skjult oppheng bak.

Mvh
Kim,
Kim Baumann Larsen : Director : Digital Storytelling : www.digistorytelling.com


Gå tilbake til «Nyheter»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron