3DS MAX - XREF/ WF / FILSTRUKTUR

Moderatorer: Super Moderatorer, Admins

Brukeravatar

Trådstarter
tassel
Innlegg: 3987
Registrert: man 26 sep, 2005
Sted: Oslo
Kontakt:

3DS MAX - XREF/ WF / FILSTRUKTUR

Legg innav tassel » ons 17 aug, 2011

Hei,

Vi er 3 stk. på jobben her som sitter å diskuterer hvordan vi skal organisere filene og mappestrukturen vår. Det vi har i dag, har fungert utmerket lenge og det vi har er rimelig ryddig, men vi opplever at mengden prosjekter begynner å gjøre det vanskelig å holde hoved-modellene våre oppdatert samt finne fram i gamle prosjekter. Hva slags erfaringer har andre med dette?

Vi ønsker også å finne en metode for alltid å ha en oppdatert 3ds max modell av den største båten vår. Den er veldig kompleks med masse dekksutstyr og innmat. Vi jobber som regel med samme båtmodell, men på forskjellige prosjekter så oppdateringer og endringer er litt vanskelig å koordinere.

Hovedpoenget er altså å finne en metode hvor vi i en fil alltid har en oppdatert komplett båtmodell med alt utstyr på. Utstyrsmodeller ligger i et eget bibliotek og er typiske ting som vinsjer, kraner, rør osv. Vi tenker å Xref'e disse inn i en egen fil med alt dekksutstyret. Denne Xrefer vi så over på selve båten. Gjør vi endringer i utstyrsfilene blir dette oppdatert på båten.

Xref i 3ds max har dessverre en del mangler som ikke løser alt. Man kan velge mellom 'Xref Scene' og 'Xref Object'. 'Xref Scene' er den enkleste metoden som tar inn en hel scene og oppdaterer selv om man putter inn ny geometri osv. Problemet er at det er umulig å flytte rundt på disse Xref'ene uten at man kobler dem til dummyer men det er fortsatt umulig å plassere nøyaktig. 'Xref Object' kan ta inn enkeltobjekter i scener som man kan flytte rundt på. Dette er nok den beste løsningen for ustyr inn i dekklayoutfilen mens 'Xref Scene' er kanskje best for å samle båt og dekklayoutfil.

Skal man animere på noe må man merge Xrefene inn i en scene. Det er greit nok.

Vet noen om det fines plugins, scripts el.l som kanskje kan organisere og gjøre denne biten lettere uten å måtte utvikle noe selv?


Det kunne vært greit og kjørt en debatt omkring dette, da andre sikkert har andre måter å gjøre ting på :o)
Legger ved en screenshot av fil-strukturen vi har i dag.


Best Regards,
Andreas, Fredrik og Raymond @ Aker Oilfield Services - part of Aker Solutions
Du har ikke de nødvendige tillatelsene for å vise filene som er tilknyttet dette innlegget.

Brukeravatar

Tronotrond
Innlegg: 3748
Registrert: lør 29 okt, 2005
Sted: Houston, TX
Kontakt:

Legg innav Tronotrond » ons 17 aug, 2011

For filsystem og versjonskontroll ville jeg tatt i bruk Autodesk Vault. Det er ikke perfekt og tar litt tid å bli vant til, men når man først prøver det og bruker det litt begynner man å se alle styrkene det har.

Har versjonshistorikk av alle filer med mulighet for kommentarer til hver fil, kan se om noen jobber på modellen og et veldig, veldig bra system for søk.


Ang. Xref så har jeg ingen gode løsninger. Gav opp hele det greiene der for lenge siden, men om noen vet om fungerende løsninger der så for all del si i fra! :)
TD/Technical Animator, Corporate Marketing - National Oilwell Varco, Houston, TX
Freelance 3D/VFX Artist - Hille3D


markuss
Innlegg: 4
Registrert: man 25 mai, 2009

Legg innav markuss » tor 18 aug, 2011

Kikket litt på Containers i Max. Skal på en måte kunne erstatte X-ref, og det virker veldig lovende. Iallefall i teori.

Mulighet for å lagre ting utenfor Max og refere dem inn litt på samme måte som X-ref scene, men container har flere features. Bl.a kan du editere på innholdet direkte i den fila den er plassert i. Du kan også låse/åpne/lukke/ og over-ride render properties, bruke proxies osv.


Containers video AREA


Men jeg fant også en link til en tråd på Cgsociety hvor det kom fram at containers kanskje hadde en del barnesykdommer ennå. Lurer litt på om noen her har erfaring med containers, og vet om det fortsatt er bugs/problemer?

link

Brukeravatar

Trådstarter
tassel
Innlegg: 3987
Registrert: man 26 sep, 2005
Sted: Oslo
Kontakt:

Legg innav tassel » tor 18 aug, 2011

Takker for tilbakemeldinger. Ingen som har mer inputt her?? folk må da være interessert i å ha en ryddig struktur?

Markuss: Du får teste det ut på jobben å sifra om alle problemene du støter på etterhvert? :wink: hihi..

Det ender vel opp med at vi må lage et eller annet eget i maxscript :loll:


Gå tilbake til «Generelt»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 2 gjester

cron