Hjelp til kortfilm - Mater Dolorosa

Moderatorer: Super Moderatorer, Admins

Brukeravatar

Trådstarter
kimblarsen
Innlegg: 205
Registrert: fre 26 mai, 2006
Sted: Oslo
Kontakt:

Hjelp til kortfilm - Mater Dolorosa

Legg innav kimblarsen » søn 28 feb, 2010

Hei,

Jeg arbeider med forarbeider til en kortfilm som jeg en kamerat, Alam Ali, i størst mulig grad har tenkt til å gjøre selv. VI innser våre begrensninger og ser oss derfor om etter flinke folk som har lyst til å bistå oss innen de fagområdene hvor vi ikke selv er så sterke.

Litt om filmen: kortfilmen Mater Dolorosa (latin for sørgende mor, en referanse til Jesus mor Maria og mer...) er en thriller på omlag 7 minutter om den farlige makten og avhengigheten til denne som man kan finne i anonymiteten i online forumer....

Vår ambisjon med “Mater Dolorosa” er å skape en dristig, atypisk visuell norsk kortfilm, og vi er inspirert av filmskapere som Alfred Hitchcock, Wong Kari Wai, Hirokazu Koreeda og Shunji Iwai. Filmen er uten dialog og fortellingen drives frem ved hjelp av hovedpersonens handling og ansiktsuttrykk, et tydelig lydbilde og musikk, og gjennom bevisste cinematografiske grep og visuelle ledetråder i scenografien.

Vi tenker oss et lydspor med kontemporær, instrumental, musikk, eksemplifisert gjennom verk til en norsk komponist/chellist vi har kontaktet og spesielle lydeffekter som som blir forsterket.

Hovedrollen skal spilles av en ung, skandinavisk utseende kvinne. Noe mer har jeg ikke lyst til å si på det nåværende tidspunkt :-)

Filmen vil bli skutt på Canon EOS 5D mkII kameraer 1080p i 24p (såfremt Canon kommer med bios oppgraderingen i tide).

Vi er midt oppe i casting, og vi har sikret oss to av tre locations; begge arkitektoniske perler. Vi har gjennomført endel testfilming og arbeider nå med budsjettering, fremdriftsplan og søknader om økonomisk støtte.

3dhue.com er vel ikke det optimale forumet for å søke hjelp til de mange filmfaglige funksjonene vi trenger, men jeg ser i alle fall etpar områder hvor det burde være noen her som kan bidra:


Forarbeid
Design / web
* Design av filmplakat og teaser bilde
* Design og koding av semi-funksjonell forum/chat side (for selve film opptakene)
* Design av nyhetssider på web (for film opptakene)

VFX
* Forsterking av blod (kutter seg i armen)
Vi ser på hvordan vi kan filme dette slik at det blir minst mulig arbeid (ser bare starten osv, siden klipp til hånden hvor man ser teaterblod renner ned osv)
* Hjernemasse "sprut" inkl compositing (skyter seg i hodet)
Her også ønsker vi å se på cinematografiske grep som gjør at vi ikke gjør dette til mer arbeid enn det må).
Det vil si at vi ønsker å gjøre dette på den riktige måten - å involvere VFX på manus stadiet - slik at vi får til en best mulig historie og bruker VFX på den mest økonomiske, og kreative måten :-)

Etterarbeid
Klipp
Klipper med erfaring fra å klippe kortfillm. Ideelt sett ønsker vi oss en klipper og en colorist fra samme selskap som kan hjelpe oss, men det er ikke noe krav.

Colorist
Digital lyssetting og fargekorrigering av film
Det er en god del begrensninger ved etterarbeide på film som er skutt på et EOS 5D mkII kamera siden man har et råmateriale som er i H264 codec. Vi ser etter en colorist som har efaring fra å jobbe med 35mm materiale og som har lyst til å få erfaring med HD DSLR materiale.

Lyd etterarbeid
* Miks av musikk og foley / opptak fra location.

Opptak
B-fotograf
Bør kunne endel om digitale speilrefleks kameraer og ønske å lære om hvordan man kan filme med HD DSLR kameraer. Sette fokus / dra fokus, håndtere klapper og assistere filmfotograf.

Lysmester
Bistå oss nå i forarbeidet med å budsjettere og finne rett utstyr for lyssetting og under regissørs instruksjon sette lys på settene når vi går i opptak.

Lydansvarlig
Lydansvarlig med tilgang på eget utstyr for opptak av foley lyder / bakgrunnslyder (kafe prating, kaffemaskin, kaffekopp osv). Det er som nevnt ikke talt dialog i filmen men vi trenger lyd fra location, selv om også noe av denne lyden vil kunne erstattes med foley.

Sminke / kostyme
Trenger en/ei sminkør med erfaring for sminke for 35mm film (nærmest HD DSLR opptak).
Vi er i dialog med ei norsk motedesigner om bruk/kjøp av flotte kostymer, men vil også gjerne ha en person som har ansvar for kostymer og kan komme med innspill på dette i forhold til produksjonsdesign.

Regissørassistent / Script
Utarbeide innspillingsplan i samarbeide med regissør og sørge for logistikk på sett (notere scene/shot informasjon og notater fra regissør fra tagningene).

Grip
En eller to personer på håndtering av dolly/jib etc. Her håper jeg å kunne få økonomi til selv å investere i ganske kompakt utstyr som er spesiallaget for HD DSLR/små kameraer. Det gir et lett fotavtrykk på sett og raske oppsett av scener.

Behind the scenes filmfotograf
Vi stiller til disposisjon et 5D mkII kamera (eller 7D) med rigg og Zacuto Z-finder og mikrofon for en stødig filmfotograf som har lyst til å lære å filme håndholdt HD DLSR og følge opptaksdagene og helst også litt forarbeid og etterarbeid. En fordel om du selv kan gjøre klipp på bakomfilmen!

(mulig jeg har glemt noen roller...)

Tidsplan
Planen vår er at opptakene blir gjort i april - mai (senest i mai), og at etterarbeid og ferdigstilling av film blir gjort før sommerferien.

Økonomi
Så langt har vi finansiert alt forarbeidet selv, hvor av betydelige summer har gått til å investere i kamerautstyr som er nødvendig for å filme med HD DSLR kameraer. Dette er selvsagt investeringer som er langsiktige og vil kunne brukes til andre produksjoner.

Vi kommer til å søke Filminstituttet om midler til produksjonen. Vi regner likevel med at det meste av midlene vi forhåpentligvis vil få inn vil gå til leie av utstyr og forbruksmateriell og det vil bli lite igjen til å honorere noen for utført arbeid.

Det betyr at vi ser etter likesinnende som brenner for å lage film på fritiden og som har lyst til å få en vakker og visuell film på CV'en sin og samtidig få muligheten til å lære om mulighetene og begrensningene i å lage film med HD DSLR kameraer.

Ta kontakt med meg på kimbaumannlarsen @ me . com eller mobil telefon 415 62 585.

Mvh
Kim,

Gå tilbake til «Annet»

Hvem er online

Brukere i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron